+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

CARMEN-UITKIJKPUNT

Uitreiking van de iii stad estepona roman prize

Aanstaande dinsdag ontvangt Marina Perezagua de III City of Estepona Novel Award voor haar werk 'The Beach'

De levering zal plaatsvinden in het Auditorium van het Mirador del Carmen Cultureel Centrum tijdens een evenement dat open is voor het publiek, waar de beroemde gitarist Daniel Casares zal optreden.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat de schrijfster Marina Perezagua aanstaande dinsdag 30 april de III Stad Estepona Roman Prize zal ontvangen voor haar werk 'The Beach'. De leveringsceremonie zal om 19.00 uur plaatsvinden in het Auditorium van het Mirador del Carmen Centrum, tijdens een evenement dat open is voor het publiek en zal worden bijgewoond door de burgemeester, José María García Urbano; de voorzitter van de Manuel Alcántara Stichting, Antonio Pedraza; Manuel Borrás, literair redacteur van Pre-Textos; Guillermo Busutil, schrijver en directeur van de prijs; en Manuel Vilas, schrijver en jury van de prijs.

De City of Estepona Novel Award, een gezamenlijk initiatief van de gemeenteraad van Estepona en de Manuel Alcántara Foundation, heeft als fundamentele doelstelling het bevorderen en erkennen van excellentie in literaire creatie, en consolideert zichzelf als een van de meest vooraanstaande prijzen op nationaal niveau op dit gebied. veld. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden voor het winnende werk, dat is uitgegeven door Editorial Pre-Textos.

Na de prijsuitreiking zal er een bijeenkomst-discussie plaatsvinden waaraan Marina Perezagua, Guillermo Busutil en Manuel Vilas zullen deelnemen. Later zal de gerenommeerde gitarist uit Estepona Daniel Casares optreden. De uitvoerder en componist, behorend tot de elite van de flamencogitaar, heeft een uitgebreide muzikale carrière en heeft talloze prijzen en erkenningen ontvangen. Daarnaast heeft hij een studio en podium gedeeld met gerenommeerde internationale artiesten, zoals Loreena McKennitt, Toquinho, Dulce Pontes, Chucho Valdés, Cecilia Bartoli en Alejandro Sanz.

Het evenement wordt afgesloten met de ondertekening van exemplaren door de bekroonde Marina Perezagua, gevolgd door een toast met een glas wijn om de afsluiting van de derde editie van de prijs te vieren.


De rechter

Afgelopen september beoordeelde een jury bestaande uit gerenommeerde leden van de Spaanse literaire en journalistieke gemeenschap de bijna 700 gepresenteerde werken. Onder hen waren de Spaanse dichter en schrijver Manuel Vilas, finalist voor de Planeta-prijs in 2019 en winnaar van de Nadal-prijs in 2023; de schrijver, vertaler en journalist Ángeles Caso; de Spaanse filoloog en journalist David Felipe Arranz, die ook professor is aan de Carlos III Universiteit van Madrid en samenwerkt in verschillende media; de schrijver en journalist Eva Díaz Pérez; Silvia Pratdesaba, redacteur van uitgeverij Pre-Textos; en de schrijver en journalist Guillermo Busutil, winnaar van de National Cultural Journalism Award in 2021.

De jury definieerde ‘The Beach’ als ‘een gedachtenroman die de complexiteit van het moederschap en de banden tussen moeders en dochters belicht en in het donker achterlaat. In een driestemmig gesprek onderzoekt het verhaal angsten, afwezigheid, schuldgevoelens en de dood, en verandert het ziekenhuizen en medische terminologie in literair territorium.


Marina Perezagua

Marina Perezagua heeft een graad in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Sevilla. Hij gaf lessen in Spaans-Amerikaanse taal, literatuur, geschiedenis en film aan de State University van New York, waar hij zijn doctoraat behaalde in de Spaanse filologie. Na een lange tijd in Frankrijk te hebben gewoond en bij het Cervantes Instituut in Lyon te hebben gewerkt, keerde hij terug naar New York, waar hij als Distinguished Writer in Residence lessen creatief schrijven gaf aan de New York University.

Zij is de auteur van de verhalenbundels 'Abyssal Creatures' en 'Milk'. Hij heeft drie romans gepubliceerd: 'Yoro', 'Don Quijote de Manhattan' en 'Six manieren om te sterven in Texas' (Anagrama), een dichtbundel: 'Nana de la Medusa' (Espasa) en 'A –122 meter' (Planeta), een technisch boek, maar van een hybride genre over de tweede wereldkampioen in freediving en de voordelen van deze sport, geschreven in samenwerking met Miguel Lozano.

Hij heeft gepubliceerd in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften, zoals Renacimiento, Carátula, Sibila, Ñ, Quimera, Granta, Letras Libres, Jot Down, Cuadernos Hispanoamericanos, Anfibia. Het is in negen talen vertaald en haar roman 'Yoro' werd bekroond met de Sor Juana Inés de la Cruz Prijs 2016. Ze levert bijdragen aan El País.

Prijs: € 0