+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

ORQUIDARIO DE ESTEPONA

Garcia fajer stichting - "bloemenconcert" door violinist "kameliya naydenova"

De García Fajer Foundation verwelkomt de lente met 'De Vier Jaargetijden' van A. Vivaldi in het traditionele 'Bloemenconcert'

Het gratis concert vindt plaats op zondag 5 mei om 20.30 uur in de Orquidario-tuinen met gratis toegang

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat de García Fajer Foundation aanstaande zondag 5 mei om 20.30 uur het traditionele “Concert van de Bloem” zal aanbieden in de Carmen Thyssen-tuinen van het Orquidario Botanische Park, met de interpretatie van 'De Vier'. Seizoenen' van Antonio Vivaldi.

Het concert wordt uitgevoerd door de Bulgaarse violiste Kameliya Naydenova (solist), samen met de kernformatie van het Civitas Musicae String Orchestra, bestaande uit twee violen, een altviool, twee cello's en een klavecimbel.

Met dit concert, sinds 2011 georganiseerd door de García Fajer Foundation, met medewerking van de gemeenteraad van Estepona, verenigt de Foundation twee concepten in dezelfde ruimte: muzikale uitmuntendheid en de geur van een bloemig detail dat aan de aanwezigen wordt gegeven, om te symboliseren de komst van de lente.

Kameliya Naydenova . Geboren in Bulgarije, gaf ze op negenjarige leeftijd haar eerste soloconcert. Sinds zijn jeugd was hij finalist in tal van internationale vioolconcoursen. Ze studeerde af aan de Nationale Academie voor Muziek in Sofia en vervolgde haar studie in Berlijn bij Marianne Boettcher aan de Universität der Künste (UDK).

In 2011 studeerde hij af in Master of Arts aan de Royal Academy of Music in Londen bij Lydia Mordkovitch. Hij begon zijn solocarrière op 20-jarige leeftijd met optredens met verschillende grote internationale orkesten, zoals het Royal Academy Symphony Orchestra, Bacau Philharmonic Orchestra en Ploiesti Philharmonic Orchestra, Udmurt Symphony Orchestra (Rusland), Bulgarian Symphony Orchestra, Parma University Orchestra, enz. .. Hij treedt regelmatig op als solist en als kamermuzikant in tal van prestigieuze concertzalen en festivals over de hele wereld, zoals ''B. Britten Theatre'' en de ''Duke's Hall'' in Londen, UDK Konzertsaal in Berlijn, Concertzaal Ateneu in Roemenië, Teatro Barletti in Turijn, Teatro Marcello in Rome, Ravello Festival Concert Society. Hij toerde uitgebreid met het Covent Garden Solists Orchestra als co-leider viool in 2010/2011 en was lid van het Royal Academy Symphony Orchestra of London, New London Orchestra, NSO de Sofia, Fundasiòn Sinfonia voor het Santo Domingo Music Festival, waar hij samenwerkte met dirigenten en wereldberoemde solisten als: Sir Colin Davis, Benjamin Zander, Simon Rattle, Yan Pascal Tortelier, Joshua Bell, Gautier Capuçon. Naydenova is door de Italiaanse nationale omroep RAI uitgenodigd als eerste viool van het Rai-orkest, voor het live televisieprogramma van het nieuwe jaar 2018/2019 en 2020/2021.

In 2022 werkte hij mee aan projecten met het Orkest van het Teatro Maggio Musicale Fiorentino, in Florence. In 2014 gaf hij een concert voor de president van Bulgarije in Berlijn. Naydenova geeft regelmatig masterclasses in Italië en is tevens artistiek directeur van de Carisma Musicale Association.

Momenteel is ze viooldocent aan het Salerno Conservatorium. In 2023 trad ze toe tot de structuur van de García Fajer Foundation, als solist en hoogleraar op de vioolleerstoel van het International String Centre of Excellence (CIEC).

Civitas Musicae String Orchestra (CMSO) is een project ontwikkeld door de García Fajer Foundation, via de voorzitter van Orchestral Practice van het International String Centre of Excellence (CIEC). Het muziekensemble (CMSO), dat voor 70 procent uit Bulgaarse muzikanten bestaat, is het enige orkest ter wereld dat buiten Bulgarije is ontwikkeld door een niet-Bulgaarse particuliere instelling.

Prijs: € 0