+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

STADHUIS VAN ESTEPONA

Iv nationale outdoor snelle schilderwedstrijd 'estepona, tuin van de costa del sol'

De gemeenteraad kondigt de IV Nationale Outdoor Quick Painting Contest 'Estepona, Tuin van de Costa del Sol' aan

Op 4 mei, tussen 9.00 en 14.00 uur, moeten kunstenaars een picturaal werk maken van landschappen of gebruiken van de stad. Er is een eerste prijs van 600 euro en een tweede prijs van 300 euro vastgesteld.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat aanstaande zaterdag 4 mei de IV Nationale Outdoor Quick Painting Contest “Estepona, Tuin van de Costa del Sol” zal worden gehouden voor mensen ouder dan 16 jaar.

Het wethouder van het Historisch Erfgoedgebied, Daniel García, heeft aangegeven dat deze wedstrijd opnieuw de beste picturale werken zal belonen, geïnspireerd door de oude binnenstad van de stad. Het thema zal gerelateerd zijn aan elk gebruik, landschap, hoek of motief in de gemeente Estepona dat kan worden geïdentificeerd.

Net als bij voorgaande edities kunnen deelnemers hun schilderijen maken vanuit de artistieke stijl die zij beschouwen. Het unieke van de test is dat zij hun werk binnen een tijdsbestek van ongeveer vier uur moeten voltooien. De deelnemers zorgen voor al het materiaal dat zij nodig achten voor de uitvoering van de werken.

De gemeenteambtenaar heeft uitgelegd dat, hoewel de gebruikte techniek gratis zal zijn, de beelddrager stijf moet zijn en een afmeting moet hebben van 50 x 70 centimeter. Alleen werken die gemonteerd zijn op een frame of een stevige steun, met bijbehorende ezel en de bijbehorende fitting (of ophangmogelijkheid), worden toegelaten. De lijsten of beelddragers waaraan gewerkt zal worden, worden dezelfde dag, vanaf 08.45 uur, door de wedstrijdorganisatie verzegeld in het Casa de Las Tejerinas, gelegen aan de Plaza de Las Flores. Elke deelnemer mag maximaal twee steunen verzegelen, maar mag slechts één werk inzenden voor de wedstrijd. Op het moment van verzegeling moet de deelnemer een ingevulde bijlage indienen die te vinden is in het wedstrijdreglement en die kan worden geraadpleegd op www.estepona.es

Zodra de wedstrijd is begonnen, kunnen kunstenaars hun werken op elk moment presenteren in Casa de Las Tejerinas, met als deadline voor inzending om 14.00 uur.

De jury zal bestaan uit mensen met een erkend prestige op artistiek gebied. Om 15.00 uur wordt de beslissing van de jury bekend gemaakt en daarna worden de prijzen uitgereikt. Het winnende werk ontvangt 600 euro en voor het tweede finalistenwerk is er een prijs van 300 euro. Daarnaast wordt aan de eerste tien gekozen deelnemers een diploma uitgereikt. De twee bekroonde creaties zullen onderdeel worden van de artistieke collectie van de gemeenteraad van Estepona.

Aan de andere kant zal het gemeentebestuur een aantal deelnemende werken selecteren die zullen worden tentoongesteld in een tentoonstelling die van 13 tot 24 mei 2024 in Casa de Las Tejerinas zal plaatsvinden.

De burgemeester van Historisch Erfgoed, Daniel García, nodigt geïnteresseerden in kunst uit om die dag door de straten van het centrum te lopen, waar ze de kans krijgen om te genieten van het hele creatieve proces dat een picturaal werk met zich meebrengt.

Downloaden.-

REGELS VAN DE IV NATIONALE OUTDOOR SNELSCHILDERWEDSTRIJD.


Prijs: € 0