+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Presentatie van het boek "con tinta verde" van maria angeles castillo romero

De dichter en declaimer María Ángeles Castillo Romero presenteert haar nieuwste dichtbundel 'Met groene inkt' in het Casa de Las Tejerinas

De presentatie vindt plaats op donderdag 4 april om 18.00 uur en wordt gegeven door José María Guerrero. De toegang is gratis totdat de capaciteit is bereikt.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat auteur María Ángeles Castillo Romero aanstaande donderdag 4 april om 18.00 uur in de Alfonso Gil Alfonso-zaal van het Casa de Las Tejerinas haar nieuwste literaire werk 'Met groene inkt' zal presenteren.

Uit de collectie 'Caura de Poesia' bevestigt Jákara Editorial dat er geen poëtischer en suggestievere titel bestaat om het dagelijkse leven van de creatieve ruimte van de auteur te beschrijven, met haar diepste zorgen, haar doordachte reflecties en haar meest intieme gevoelens. .

María Ángeles Castillo keert met dit werk terug naar het hemelse halfrond van de poëzie, dat ons een opluchting geeft na de lange stilte, en dat doet ze hardop, als een oerkreet, als een heerszuchtige behoefte, zoals ze is, krachtig en zonder twijfel . Degenen die haar echt kennen, weten dat ze haar alles heeft gegeven in haar poging, ze heeft zichzelf van binnen verscheurd om het beste van zichzelf te geven, pure toewijding en alle vrijgevigheid.

Want dat is zijn poëzie, ‘een heel hemels lied, maar met het geluid van de getijden die breken in de meest abrupte kloof van zijn ingewanden. Zijn verslagen lichaam draagt geen bloed meer, het is de groene inkt die nu zijn leven beheerst en de enige die zijn werk in een kreet kan veranderen, voor degenen die ernaar kunnen luisteren.

María Ángeles Castillo Romero (Totalán, Malaga, 1976). Ik studeer administratie. Hij heeft meegewerkt aan verschillende literaire workshops op scholen en instituten, evenals aan de Faculteit der Wijsbegeerte en Letteren van de Universiteit van Malaga (Spaanse filologie).

Hij regisseerde het radioprogramma 'Een wereld genaamd Poëzie'. De provinciale raad van Malaga en de gemeenteraad van Totalán hebben een boek gepubliceerd waarin zijn jeugdwerk 'Van de bakermat van Totalán' is opgenomen. Hij heeft ook deelgenomen aan de 'International Meeting of Writers against Violence in Ciudad Juárez' (Mexico).

Ze werd geselecteerd om deel te nemen aan het internationale festival van de Witte Nacht van Granada 2013, 'Cosmopoética', en aan het prestigieuze tijdschrift 'Jizo'. Hij nam deel aan 'Under the hat, Punto y seguir', op Radio Miami (VS). Hij werkt mee aan het programma 'El Despertador' op Radio Victoria.

Zijn gedichten zijn internationaal verzameld in de bloemlezing 'La luna en Verso' en in het Geesteswetenschappentijdschrift 'Jizo' (nr. 9-10. Tweede editie van Granada's Noche en Blanco).

Hij maakte deel uit van verschillende jury's voor poëzie- en declamatieprijzen. Ze is opgenomen in meerdere literaire groepen en haar werk heeft verschillende eerste prijzen gewonnen. De laatste eerste prijs die werd ontvangen, was die van de XXXIII Casa de Melilla Poëziewedstrijd. Tegenwoordig coördineert hij het muzikaal-poëtische evenement 'Dagen van de Poëzie' van de Provinciale Raad van Malaga, waarbij hij tussenkomt in de gemeenten Monda, Coín, Antequera, Alhaurín El Grande, Vélez-Málaga en Archidona, om de poëziebundel Puerta del Collection Sea te verspreiden .

Het maakt ook deel uit van de literaire bloemlezing 'Dreams and Secrets' of Argentina, verspreid over heel Latijns-Amerika. Hij won de Eerste Prijs en de Nationale Declamatieprijs 2014.

Prijs: € 0